You are here:

Knjižara Karver

KONCERT

Roman Muharema Bazdulja bavi se kontekstom i okolonosti koje su pratile održavanje koncerta poznate irske rock grupe U2 u Sarajevu 1997. godine. 
Pokušavajući opisati sva značenja ovog posebnog događaja, Muharem Bazdulj je smislio originalni okvir priče i vješto isprepleo fikcionalne i dionice subjektivnog viđenja pokušavajući ispričati priču o sudbini desetak likova upravo preko njihovog odnosa prema koncertu, odnosno muzici same grupe.

Da je Muharem Bazdulj, književnik iz Travnika, veliki fan irske rock grupe U2, i otprije je poznato. Naime, u zbirci Travničko trojstvo u kojoj osim mnogobrojnih citata U2 stihova, Bazdulj čak i nekoliko poglavlja naslovljava po pjesmama te rock grupe, a naslov njegove prve zbirke priča je One.. 
Od njega (kao istinskog, strastvenog i zagriženog ljubitelja dijela banda od kojega je stariji tek godinu dana) je za očekivati bilo da to životno iskustvo prenese na papir te mi tako naposljetku i dobismo kratki roman Koncert.

 

V.B.Z, Zagreb, 2003

116 str, meki povez

ISBN  953-201-257-5

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory