podgorica hotelturisticka agencija budvarent a car podgoricapodgorica restoranismjestaj ulcinj
You are here:

Knjižara Karver

Promocija romana Atelanska igra u knjižari Karver

U srijedu 15.05, s početkom u 20: 00 h, u knjižari Karver (www.karver.org ) biće organizovana  promocija romana Dragane Kršenković Brković, Atelanska igra.

Na promociji će govoriti autorka Dragana Kršenković Brković, prof. dr Siniša Jelušić i mladi crnogorski pisac Vladimir Vojinović.

Dragana Kršenković Brković je autorka dva romana Atelanska igra i Izgubljeni pečat, dve zbrike pripovedaka Gospodarska palata i Vatra u Aleksandriji, zbirke jednočinki - trilogije Iza nevidljivog zida i knjiga za decu - Tajna plavog kristala, Duh Manitog jezera i Tajna jedne Tajne.

Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu, i na Fakultetu dramskih umetnosti, katedra za dramaturgiju, Univerzitet umetnosti u Beogradu. Magistrirala je na Filozofskom fakultetu, Nauka o književnosti, Univerzitet Crne Gore.

 Bila je gostujući književnik u okviru programa Pisci u gostima u Austriji (Beč, 2011) i u Mađarskoj (Pečuj, 2013).

Kao stipendista Hjubert Hamfri stipendije (koja je deo Fulbrajtovog programa razmene) boravila je trinaest meseci na Kalifornijskom univerzitetu u Dejvisu i Merilendskom univertzitetu u Kolidž Parku (2005-2006). Takođe, kao stipendista Vlade Republike Austrije bila je na studijskom putovanju u Gracu, na Karl-Franc Univerzitetu i Institutu za slavistiku (2008). Zastupljena je na evropskom portalu za književnost Traduki sa romanom Izgubljeni pečat.

Njen roman Izgubljeni pečat je bio u selekciji za književnu nagradu „Meša Selimović“ u Tuzli, BiH, 2009. Dve njene pripovetke, Momin kamen i Vatra u Aleksandriji, bile su u silabusu Katedre za slovenske jezike i književnost, na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju.

Njena knjiga bajki Duh Manitog jezera odabrana je od strane Internationale Jugend Bibliothek iz Minhena za White Ravens 2011, godišnju selekciju najznačajnijih knjiga za decu i mlade u svetu, koje zaslužuju širi prijem kako zbog svojih univerzalnih tema, tako i zbog svog inovativnog umetničkog stila.  Njena ilustrovana knjiga Tajna jedne Tajne bila je u selekcija Međunarodnog bijenala ilustracija /BIB/ u Bratislavi, Slovačka (2011).

Dobitnica je nagrade za najbolji dramski tekst za djecu u SFRJ 1990. za bajku Čudesna zvezda. Četiri njene bajke su u čitankama za osnovne škole u Crnoj Gori i Makedoniji.

 

 

 

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

Novosti (News)

Knjižara Karver traži radnike

Knjizara kafe Karver traži odgovornu osobu za rad...

Popusti u Karveru

Da ovaj decembar lijepo počne, dajemo popust od 20...

Filozofija u budoaru, noć šesta

Nakon intervjua sa jednim od najeminentnijih američkih...

Filozofija u budoaru, noć peta

U srijedu od 19h ćete imati priliku da na terasi knjižare...

Filozofija u budoaru, noć četvrta

I u novembru nastavljamo sa video projekcijama u okviru...

Knjiga dana: Strategija plavog okeana

Knjiga dana! Danas preporučujemo: „Strategija...

Sjutra treća noć programa „Filozofija u budoaru“

Knjižara Karver nastavlja sa video projekcijama u...

Varja Đukić na Edinburškom festivalu

Varja Đukić, glumica, osnivač i direktorica knjižare...

Dan knjižare Karver, 12.4.2017. u 21h

U srijedu 12. aprila od 21:00h, knjižara Karver...

Srijeda 22.02. 2017. U 19 h 22.02 Danilo Kiš

  U srijedu 22.februara 2017. godine u 19h Knjižara...

module by Inspiration
prostory