You are here:

Knjižara Karver

Želeo bih da me neko negde čeka

rasprodatoZbirka novela Ane Gavalde, objavljena pod naslovom Želeo bih da me neko negde čeka, ujedno je i knjiga koja je proslavila ovu francusku spisateljicu.
U nizu od dvanaest pripovjetki, zabavnih, ironičnih, angažovanih, oporih, upoznajemo se sa likovima koji su ponekad karikaturalni, otuđeni ili potišteni, vječiti autsajderi, ali Gavalda zahvaljujući neizlječivoj vedrini svojim likovima nudi uvijek nieki izlaz, makar u vidu ironičnog odnosa prema vlastitim mukama.
Dvije osnovne teme Gavaldinih priča su nedostatak komunikacije sa drugima i praznina kakvu za sobom ostavlja pokušaj ispunjavanja života materijalnim dobrima. Osnovna nit koja spaja sve pripovjetke u ovoj zbirci je osjećanje neostvarenosti, promašenosti, razočarenja i uzaludnosti koje se najčešće ispoljava u vidu čežnje za ljudskom toplinom i razumijevanjem, odnosno riječ je ponajviše o ljubavi.


DRAGANIĆ, Beograd, 2004

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory