You are here:

Knjižara Karver

Doba režije

 
altKako se postaje rediteljem? Postoji li uputstvo koje garantuje uspjeh?
Ne može se naučiti biti reditelj, to se nosi u sebi, to je poziv, tvrdi Petar Selem, priznati pozorišni reditelj i teoretičar teatra, u knjizi eseja Doba režije.
Selemovo dugogodišnje promišljanje teatra, u teorijskom i praktičnom smislu, predstavljeno je tekstovima i raskošnim fotografskim materijalom podijeljenim u četiri bloka – Listovi niz vrijeme, Pisati režiju, Razgledi i Večernji poslovi u kojima znalački i zavodljivo rediteljski iščitava operna i dramska djela upozoravajući nas na likove i njihove odnose i na sve ono što pripada jeziku i maniru teatra a što se ne može prevesti ni na kakav drugi jezik. Posebnu čitalačku pažnju zaslužuju autorovi tekstovi o osobama koje su obilježile teatar našeg vremena.
Selemovo strastveno pripovijedanje o teatru i postavljanju predstava intimni je dnevnik o jednom vremenu oslikanom svjetlošću pozorišta.
 
 
ŠKOLSKA KNJIGA, Zagreb, 2002
479 str, tvrdi povez
ISBN 953-0-61549-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory