You are here:

Knjižara Karver

Čekaj do proljeća, Bandini

CIJENA: 6,05 EURARoman Čekaj do proleća, Bandini romantična je, emotivna, ali i grubo istinita priča o jednoj epizodi odrastanja u malom američkom gradu, ispričana iz vizure glavnog junaka, dječaka Artura Bandinija. On, njegova braća, otac i majka, kao i sporedni likovi u romanu ostaju neizbrisivo urezani u naše pamćenje, kao da smo ih sami upoznali.

Arturo Bandini, neodoljivi junak trilogije Čekaj do proleća, Bandini / Put za Los Anđeles / Upitaj prah, kao da anticipira Holdena Kolfilda, Selindžerovog Lovca u žitu. Fante piše o mladosti, ljubavi, beskrajnoj ambiciji, životnoj radosti i dubokim patnjama mladog, neostvarenog ljudskog bića u sukobu sa okolinom. Njegov spontani i emotivni stil je izuzetno moderan, ne samo za vrijeme kada su ove knjige prvi put objavljene, već za sva vremena. Možemo ga porediti sa Hamsunom ili Selinom, ali je Fante bio i ostao beskrajno originalan kao pisac.


L.O.M., BEOGRAD, 2007

189 str, meki povez

ISBN   978-86-83499-98-4

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory