You are here:

Knjižara Karver

Abadazad- put do nezamislivog

 

Abadazad je fenomenalni novi serijal koji je dijelom roman, dijelom strip - i pred čitaoce svih uzrasta donosi potpuno novi i originalan pristup pričanju priča.
Kejt i njen brat, Meti, odrastaju u velikom gradu i život im nije nimalo lak. Zbog toga oni vole da čitaju ABADAZAD, serijal knjiga napisanih pre više od sto godina. A onda jednog dana, na uličnom vašaru , Meti odlazi na vožnju u karuselu... i nestaje. Zauvjek.

A onda počinje da se događa gomila misterioznih stvari. Za jednu malu, staru gospođu se ispostavlja da nije ni tako mala ni tako stara. I Plava kugla stiže na Kejtin prag, a Meti je zarobljen u njoj.

Kejt nije potrebno da shvati da Abadazad možda nije samo mjesto u knjigama. Možda je stvarno. I, možda, ako ode tamo može da nađe svog brata.

Dž.M.DeMate, dobitnik nagrade Eissner,  bio je profesionalni muzičar i pisao je u časopisu o rok muzici,pre nego što je ušao u svijet stripa, gdje je radio na najpoznatijim strip-junacima Marvel-a i DC Comics-a kao što su Supermen i Betmen. Njegova graficka novela za odrasle, Bruklinski snovi, bila je proglašena za klasiku u žanru od strane Buklista.

Majk Plug je radio za mnoge crtane filmove, stripove i filmove. Bio je dio tima Hana-Barbera koji je stvorio lik Skubi Dua; crtao je u Marvel-ovim stripovima Vukodlak po noći, Konan i Planeta; i radio je kao crtač u filmovima kao što su Šrek, X-Men i Valijant.

 

BELI PUT, Beograd, 2007

144 str, meki povez

ISBN   978-86-86577-31-3

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory