You are here:

Knjižara Karver

Zimska potraga

Ovaj izbor priča učvršćuje Spahićev status rijetko vještog pripovjedača koji već sada, u tridesetoj godini, piše zrelije, promišljenije i odgovornije od većine ovdašnjih, znatno starijih književnika, a svoju pomalo elitističku poziciju s lakoćom ovjerava zavidnom literarnom erudicijom.

Nastup novog naraštaja pisaca tijekom devedesetih u crnogorskoj književnosti značio je radikalan poetički i ideološki preokret.

Kratkim pričama Spahić potvrđuje ono što se dalo primijetiti još na stranicama Hansenove djece: da je pisac istančanog osjećaja za jezik i arhitekturu rečenice, nesklon stilski izlizanim formulacijama. Sada se, međutim, otkriva i kao pripovjedač čije su priče gušće nego roman, protkane literarnim referencama: aluzijama, citatima, posvetama... Gotovo da i nema priče u kojoj se ne pojavljuju knjige, mahom djela savremenih majstora: Kalvina, Bernharda, Pinčona, Ostera, Karvera; kroz njih kao likovi promiču Džojs i Bulgakov, potom nekolicina fiktivnih literata...DURIEUX, ZAGREB, 2007

115 str, meki povez

ISBN   978-953-188-241-5

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory