You are here:

Knjižara Karver

Trčanje, anatomija

(Running Anatomy, Human Kinetics)

Saznajte šta je potrebno da trkačku snagu, brzinu i izdržljivost podignete na maksimalan nivo!

Knjiga “Trčanje: anatomija” će vam pokazati kako da poboljšate svoja sportska postignuća time što ćete povećati snagu mišića, optimizirati efikasnost trkačkih pokreta i rizik od povreda svesti na minimum.

Knjiga “Trčanje: anatomija” predstavlja 50 najdjelotvornijih vježbi treninga snage za trkače, a svaka je jasno objašnjena, korak po korak, uz bogate anatomske ilustracije u boji koje ističu angažovane mišiće. Ali ova knjiga pruža mnogo više od vježbi – vidjećete i rezultate njihovog izvođenja.

Knjiga uvodi čitaoca u izvođenje vježbi, fundamentalno povezujući svaku vježbu sa trkačkim postignućima. Vidjećete na koji način možete da ojačate mišiće, smanjite rizik od povreda i poboljšate efikasnost cikličnog obrasca izvođenja koraka pri trčanju da biste postigli bolje vrijeme i skladnije trčanje.

Knjiga će vas pripremiti za svaki izazov na koji naiđete. Tu ćete naći vježbe za sve tipove terena i brzine trčanja, od trčanja po brdovitom terenu do trčanja na atletskoj stazi i od sprinta do maratona. Osim toga, naučićete kako da spijrečite povrede i oporavite se od najčešćih sportskih povreda sa kojima se trkači suočavaju, uključujući i bolove u donjem dijelu leđa, bolove i tegobe u predjelu kolena i rupture mišićnih vlakana i tetiva.

Bez obzira na to da li trčite rekreativno i želite da bržim ili snažnijim trčanjem savladate brdski teren ili ste profesionalni takmičar koji teži da postigne dodatno poboljšanje tehnike i efikasnosti trčanja i ubrza zalet za finiš, knjiga “Trčanje: anatomija” će vam omogućiti da iz sebe izvučete maksimum.

DATA STATUS, Beograd, 2010

188 str, meki povez

ISBN  978-86-7478-038-1

 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory