You are here:

Knjižara Karver

Stasjuk, Andžej

Andžej Stasjuk (Andrzej Stasiuk) rođen je 1960. godine u Varšavi i jedan je od najuspješnijih savremenih poljskih pisaca, novinara i književnih kritičara. Najpoznatiji je po svojoj putopisnoj prozi i esejima koji opisuju Istočnu Evropu i njen odnos sa Zapadnom.

Nakon što je izbačen iz srednje škole, Stasjuk putuje, postaje aktivista poljskog pacifističkog udruženja, te biva zatvoren na godinu dana zbog izbjegavanja služenja vojske. Iskustva iz zatvora tematski prenosi u svoje literarne početke ("The Walls of Hebron", 1992),koji su ga odmah označili kao talentovanog pisca. Slijede pjesme "Love and non-love poems", te roman "Bijeli gavran" (2000).

Stasjuk živi na jugu Poljske, u podnožju Karpata, zajedno sa svojom ženom vodi malu izdavačku kuću "Wydawnictwo Czarne" koja, pored njegovih, objavljuje i djela drugih istočnoevropskih pisaca. Djela su mu prevedena na više svjetskih jezika.

title Filter     Prikaži # 
# Naslov članka
1 Beli gavran
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory