You are here:

Knjižara Karver

Kalezić - Đuričković, Sofija

Sofija Kalezić-Đuričković rođena je 1971. godine u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Podgorici, a studije Filosofsog fakulteta u Nikšiću. Na istoj ustanovi je magistrirala 2001. godine, i doktorirala na temi "Nastavno proučavanje romana u Crnoj Gori" 2005. godine. Prve radove iz domena nauke o književnosti publikovala je u doba studiranja. Potom je u saradnji s učenicima objavila knjigu "Bajke" (Podgorica, 2001), i studiju "Pripovjetke Dušana Đurovića" (Novi Sad, 2003).

U izdanju CANU pubilkovano je nekoliko njenih separata: "Kratke proze Rista Ratkovića", "Roman Branimira Šćepanovića", "Fragmenti eksplicitne poetike Dušana Đurovića", "Đilasove kultne priče". Bavila se žurnalistikom, pišući za ugledni književni časopis iz Čikaga na našem jeziku "Ogledalo".

title Filter     Prikaži # 
# Naslov članka
1 Nastavno proučavanje romana u osnovnoj školi
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory