You are here:

Knjižara Karver

Popov, Alek

Alek Popov je rođen u Sofiji 1966. godine. Diplomirao je na Katedri za bugarsku filologiju na Sofijskom univerzitetu. Tokom 1997. godine školovao se u SAD.

Autor je romana Misija london, zbirki priča Druga smrt, Prljavi snovi, Ciklus kupusa, Put ka Sirakuzi, Nivo za napredne, pet radio drama, kao i scenarija igranih i dokumentarnih filmova.

Dobitnik je mnoštva književnih nagrada, među kojima su: Graviton za fantastiku, Pavel Vežinov za kriminalističku priču, Raško Sugarev za najbolju proznu knjigu u 2002. godini, kao i nagrada časopisa Clouds u kom je Misija London objavljena na engleskom jeziku.

Radio je u Nacionalnom muzeju za književnost, bio je urednik književnog podlistka lista Demokratija, ataše za kulturu u bugarskoj ambasadi u Londonu, a trenutno, Alek Popov je direktor Doma dječje knjige, glavni i odgovorni urednik književnog časopisa Rodna riječ i sekretar bugarskog PEN centra.

Prisutan je u nekoliko svjetskih antologija, a njegove priče su prevedene na njemački, francuski, engleski, danski, poljski, češki, turski, mađarski i srpski jezik.

title Filter     Prikaži # 
# Naslov članka
1 Misija London
 

Knjižara KARVER

Karver je otvoreni prostor – knjižara – galerija – kafe - internet klub u samom centru Podgorice u blizini hotela Crna Gora i Galerije uduženja likovnih umjetnika, na obali rijeke Ribnice, ispod mosta koji povezuje centar i novi dio grada, nekadašnji Stari aerodrom.

Adresa:
Obala Ribnice,
Cvijetin brijeg bb.
81000 Podgorica,
Crna Gora
tel: +382 20 602625
fax: +382 20 602626
e-mail: karver@t-com.meradno vrijeme:
knjižara 9 - 20h
kafe 9 – 23 30h

prostory